2020/12/06

5 interessante fakta om yoga

Yoga blir stadig mer populært, og flere og flere oppdager hvor bra det er for kropp og sinn. Heldigvis trenger du ikke å praktisere i timevis hver dag for å få effekt. Korte økter kan gjøre underverker. Mange velger også å dra på yogaferie for å virkelig gå i dybden med parksisen. Her er 5 fakta om yoga du kanskje ikke visste om:

Namaste

En yogaklasse slutter gjerne med at læreren sier «namaste». Har du noen gang lurt på hva det egentlig betyr? Tradisjonelt oversettes et til «lyset i meg hedrer lyset i deg» og symboliserer en gjensidig respekt mellom hver og en av oss. «Namaste» er en feiring av båre dypeste likheter, i stedet for våre overfladiske forskjeller. Ganske fint, eller hva?

Naken på matta

Det har etter hvert dukket opp hundrevis av forskjellige typer yoga. Om du ikke har funnet din favoritt enda, så er det altså ingen grunn til å gi opp. Utvalget strekker seg fra de mer tradisjonelle typene, som yoga for vond rygg, yoga for gravide og yoga for mer indre ro, til de.. vel noe mer utradisjonelle, som nakenyoga, cannabisyoga, geit-yoga og yoga med kilt. – Her er det altså noe for de fleste.

Hjerteproblemer – nei, takk!

I tillegg til å redusere stress, hjelper også yoga med å senke blodtrykk, kolesterol og glukosenivåer. Med andre ord, kan faktisk yoga hjelpe deg å holde hjertet i toppform, og forhindre hjerteproblemer. Hvem sier vel nei takk til det?

Verdens eldste yogi

Tao Porchon-Lynch ble først 13 august 1918. Hun praktiserte og underviste verden rundt frem til sin død i februar 2020, 101 år gammel. I tillegg til å undervise yoga over hele verden var hun tidligere modell, danser og skuespillerinne. Om du drar til India vil du også høre historier om yogier i Himalaya som er hundrevis av år gammel. Om det er sant vites ikke, men historiene er mange – og ikke minst spennende.

15 minutter yoga om dagen utgjør en forskjell

Visste du at få minutter daglig kan gi en drøss med fordeler? Mer energi, mindre stress, en sterkere kropp, bedre holdning, bedre søvn, fokus og mer indre ro? Og det er bare noen av de! Har du en jobb hvor du sitter på kontor eller foran pc -skjermen hele dagen? Bli med på vår gratis 5-dagers utfordring, og få en kort videoklasse på e-post med øvelser du får tid til i en travel hverdag.

 

Bli med, HER!

 

Legg igjen en kommentar