2018/12/07

Bondi Beach – se og bli sett i Sydney

Hvor lenge har jeg ikke drømt om å besøke Australia? Flere ganger har jeg vært på vei, men rett og slett hatt det alt for bra i Thailand, og blitt værende der. Har jeg gått glipp av noe? Oh yes!

Herlige Bondi Beach

Så her er jeg. Bondi beach. Uendelig mange filmer og tv-serier har vist meg stranden før, men ingenting er som å stå her. Med føttene godt plantet i den myke ørken-aktige sanden og bølgene som slår mot store steinblokker. Surfere løper med brettet under armen og folk ser generelt ufordragelig godt ut. Her er det trening, muskler og godt trente kropper hvor enn du snur deg. Jeg blir faktisk inspirert av å se på mengden av treningsentusiaster som samles ved stranden hver morgen. Flere som gjør push-ups stående på hendene, og spesielt acro-yoga ser ut til å være utbredt. Vel, inspirert … men ikke nok til å delta. Vi satt heller å så på de treningsglade hver morgen mens vi spiste burrito på den lille restauranten Beach Burrito. Topp underholdning! De påstår å ha den beste burritoen på Bondi, og jeg kan ikke annet enn å si meg enig.

Gåtur fra Bondi til Bronte

Om du skulle befinne deg på Bondi beach, må du for alt i verden ikke gå glipp av kystturen fra Bondi til Bronte. Det må være en av de vakreste turene jeg har tatt. Bølgene var spesielt ville og sloss med fjellveggene, og skiftet ut vannet i et naturlig svømmebasseng vi også kunne finne på turen, hvert eneste minutt. Når du kommer frem til Bronte kan du nyte lunch på strandrestauranten eller gjør som oss og gå opp til veien rett over stranden, og ta et glass rosevin på Bronte cafe and wine bar.

Hvor bor vi?

Vi var heldige å fant en leilighet fem minutter å gå fra stranden. Airbnb har igjen vært vår venn. Det er riktignok ganske dyrt og bo her, men vel verdt det!  Leiligheten vår var ca. 60 m2 og hadde stue, kjøkken, bad og stort soverom. Prisen var på ca. 1000 NOK pr natt, så absolutt overkommelig. Om du ikke har brukt Airbnb før, kan du bruke denne invitasjonen, når du oppretter profil, og få 350 NOK i rabatt på ditt første opphold hvor som helst i verden.

Shoppingmuligheter

Er du glad i shopping har du kommet til rett sted. Butikkene rett ved Bondi Beach kan være av det dyre slaget, men absolutt med mulighet til å finne overkommelige skatter. Om du heller vil sjekke ut nærmeste kjøpesenter så går det buss til Bondi Junction, hvor du finner Westfield kjøpesenter. Vi brukte Uber hvor enn vi skulle, siden det er en lovlig og enkel måte å komme seg rundt på.

Restaurantfavoritter: Beach Burrito (Vi spiste her fem ganger på en uke) og Envii saladbar 

Kommer jeg tilbake?: Et rungende JA. Jeg kunne gjerne bodd her!

En reise, mat og livsstilsblogg

Ja, jeg vil motta reisetips, matoppskrifter og inspirasjon fra Digitalnomadedama

Leave a Reply