2018/11/06

Flere og flere lever som digitale nomader

Vi lever i en tid hvor endringer skjer utrolig raskt, spesielt innenfor den digitale verden.
Tenk at for bare 25 år siden var det mange av oss som ikke engang hadde hørt om Internett, og langt mindre forsto hva det innebar.
Jeg husker selv første gang jeg hørte orden «Internett» av en venn, og spurte henne hva det var. «Det er et sted hvor du finner alt mulig» var svaret. – jeg ble ikke noe klokere av det.

Men her er vi, i 2018 og verden endres raskere enn noen gang. Et stort antall jobber innebærer bruk av data i større eller mindre grad. Det er mange positive aspekter ved det, et av de er du du kan jobbe fra hvor som helst og fortsatt utrette det samme. Så lenge du har internettilkobling er det altså ingenting i veien for å jobbe hjemmefra, fra en annen by eller til og med fra et annet land.

Tenk om hverdagen kunne bestå av å leve i behagelig klima og jobbe derfra. Det kan være fra en leilighet du har leid for en periode, fra et hotell eller kanskje du foretrekker å sitte på en cafe og bli inspirert av livet som foregår rundt deg.

Dette er hverdagen til en digital nomade. Du får frihet til å være uavhengig, og slipper å møte opp et spesielt sted. Du kan ofte styre hverdagen din som du vil i forhold til når på døgnet du er mest effektiv. Noen foretrekker å bo over tid på et sted, mens andre foretrekker å flytte mer rundt i verden og få sett mest mulig.

Når du er ferdig med arbeidet for dagen, kan du nyte det dine valgte destinasjoner har å by på, om det er språkkurs, surfing, dansekurs, deilige restaurantbesøk til en rimelig penge eller slaraffenliv på stranden.

Hvem kan leve som en digital nomade?

Vi kan si det hovedsakelig finnes tre typer digitale nomader:

Den som jobber freelance for et eller flere selskaper

Som er ansatt i et firma som lar en jobbe lokasjons-uavhengig

Den som driver sitt eget firma hvor de selger produkter eller tjenester

Det finnes utallige underkategorier her. På reise møter vi alt fra de som er i startfasen og tjener akkurat nok til det de trenger, til de som har bygget nett-firmaer som virkelig har tatt av, og nå lever på millionlønninger.

Uansett hvilken kategori de tilhører kan alt arbeid gjøres uten å møte opp på et bestemt sted. – I tillegg har en digital nomade valgt en livsstil uten fast boplass, noe som gir han eller henne muligheten til å se mer av hva verden har å by på.

Hva syns du? Er dette en livsstil du kunne hatt?

 

 

En reise, mat og livsstilsblogg

Ja, jeg vil motta reisetips, matoppskrifter og inspirasjon fra Digitalnomadedama

Leave a Reply