2019/12/21

Mine tre favoritt yoga og healing-sentre

Helt siden jeg var ganske ung har jeg tørstet etter spiritualitet og spirituelle opplevelser. Jeg husker da jeg var 17 og fant en bok som het «yoga mot stress». Hvem i familien som hadde kjøpt den vet jeg ikke, men plutselig var den altså i huset vårt.

Jeg gjennomførte pusteøvelser og noen enkle yoga-posisjoner på rommet mitt alene. Aldri før hadde jeg opplevd så dyp avspenning. En time senere våknet jeg på gulvet, fascinert av hvordan bevisstheten min kunne endres så radikalt. Stedet jeg hadde besøkt var annerledes enn søvn og våken tilstand. Det var et sted jeg senere ofte ville søke tilbake til.

Denne søken etter noe dypere er alltid med meg, også på reisene mine. Spesielt etter min nylige nedtur, visste jeg at jeg trengte å finne tilbake til meg.

Distraksjon

Det er så lett å distrahere seg selv, og snu seg alle andre veier enn innover. Vi alle har våre egne måter å fjerne oss fra nået. For noen er det er sosiale medier, nettspill, eller rus, for andre overspising eller alkohol.

Selv har jeg opplevd at å besøke yoga og healing-sentre, gjør noe med en. Øvelser, seremonier og ritualer kan virke merkelige i begynnelsen, men kan åpne opp for helbredelse på et dypt plan.

Jeg har hatt gleden av å besøke flere yoga-steder, og disse tre er mine definitive favoritter:

Sivananda yoga retreat i Bahamas

Sivananda Ashram ligger nært hjertet mitt. Dette var stedet jeg tok min første yogalærer-utdanning. Her kan du gjøre morgenyoga på en diger plattform. Den er plassert en kritthvit karibisk strand, med utsikt mot havet.

Ashramen (betyr et sted for hardt arbeid på indisk) har eksistert siden 70-tallet. Swami Vishnudevananda ble da sendt til vesten av sin lærer Swami Sivananda, for å lære bort yoga. Den usedvanlig vakre eiendommen tilhørte opprinnelig en doktor på øya Nassau. Den ble gitt til yogien som en gave etter at han ved hjelp av yoga, hjalp legens datter ut av sykdom og avhengighet.

Tradisjonelt og moderne

Stedet har en helt spesiell energi, og yogi-nonner og munker bor i ashramen. Hver dag i over 50 år har de sammen sangene blitt sunget i tempelet, og den samme yoga sekvensen blitt praktisert.

Samtidig som de tradisjonelle røttene er dype, er det også en moderne yoga-retreat. Noen av verdens mest anerkjente spirituelle lærere besøker ashramen regelmessig, og gjør undervisningen variert og spennende.


Pachamama / Costa Rica

Pachamama er en gudinne som tilbes av urfolket i Andesfjellene. Hun er tiden og jordens mor. Befolkningen tror at naturkatastrofer oppstår når vi tar for mye fra jorden vår.

Samfunnet som har vokst frem i jungelen deler disse synspunktene. De lever sine daglige liv i harmoni med naturen. De har skole, barnehage og en enorm yogahall dedikert til guruen Osho. Du finner også en butikk med naturlige hjemmelagde produkter og en åpen spisesal, med nydelig økologisk mat.

Pachamama tilbyr daglig yoga, meditasjon, pusteøvelser og ulike programmer. I tillegg til disse mer uskyldige verktøyene, tilbyr de også de også en dyp reise til helbredelse, selvaksept og utvidelse av bevisstheten ved hjelp av ayahuasca og peyotes.

De sistnevnte er definitivt ikke for alle, og er noe som bør vurderes nøye før du eventuelt tar del i.

Da vi besøkte Pachamama bodde vi i en liten hytte i jungelen, med tre små nesebjørner som stadig lusket rundt husveggen. Apebrøl er også en del av den nattlige underholdningen. Vi elsket uken i Pachamama og kommer garantert tilbake.


Wonderland – Koh Phangan/ Thailand

I dag sjekket vi ut av Wonderland etter en ukes opphold. Dette er definitivt den mest «allmenn-vennlige» retreaten. Det er et sted det er nesten umulig å mislike. Alt, fra rommene og yogahallene, til maten, bassenget og undervisningen holder topp kvalitet.

Wonderland ble startet av en gruppe Israelere, alle med solid forretnings-bakgrunn. De opplevde hvordan penger og status ikke ga den lykken de søkte, og Wonderland ble skapt. Alt som kommer inn brukes til å gjøre stedet enda bedre.

Om du kommer hit kan du velge mellom 6-8 klasser hver dag. Her finne du ulike yogaklasser, trommereiser og dans under stjernene. Du kan også bli med på forskjellig meditasjon, gongbad,  chanting og mye mye mer.

Legg igjen en kommentar