2019/10/11

Hei der, Filippinene!

En drøm har blitt sann, og her står jeg med sand mellom tærne på Dumaluan beach i Panglao.
Etter få dager har jeg allerede lært et par ting om Filippinere. De lever de dag for dag, smiler mye, er utrolig hjelpsomme og studerer deg inngående når du går forbi.

Øya Bohol

Filippinene består av over 7000 øyer, og Bohol er en av dem. Øya ligger i den sør-sentrale delen av landet, og tiltrekker reisende som er på utkikk etter spektakulære dykkemuligheter, snorkling og hvite sandstrender. Om du bare vil sitte i fred og ro utenfor en bungalow på stranden og se solen gå opp, så har du også kommet til rett sted. Øya Panglao henger sammen med Bohol, og du kjører bare over en bro for å komme over. Vi har funnet en bungalow på air bnb som tilgører Panglao Grande Resort på Dumaluan-stranda. Det viser seg å være et godt valg!

Bungalow på stranden

Vi bor i nummer syv, en liten bungalow så nært stranden du kan komme uten å bli våt på tærne. Rommet i seg selv er sparsommelig og lite, og vi irriterer oss daglig over at vannet på badegulvet aldri tørker. Allikevel er det er lite paradis. Hver morgen åpner vi døren og ser myke turkise bølger stryke over kritthvit sand. Det er riktignok en del blader i vannet og små døde koraller og steiner imellom den hvite sanden, men jeg vil fortsatt si denne strande er mer enn verdt et besøk. Om budsjettet tillater det, burde du sjekke inn på Bohol Beach Club som ligger noen minutter unna vår resort. Der renser de stranden hver dag, har en palmeskog som vaier i vinden og hengekøyer langs strandlinjen. Neste gang sjekker vi inn der!

Hvordan er maten?

Dere som har fulgt meg på reisen vet at jeg er en ekte «foodie». Jeg tar mat på alvor, og elsker å utforske nye lands kultur gjennom kjøkkenet. Som veganer kan det være vanskeligere, men stort sett finner vi utrolige matopplevelser hvor enn vi drar. – Her har det derimot vist seg å være en større utfordring. Selvfølgelig har vi klart å spore opp en håndfull godkjente restauranter, som Shaka og Luna Rosa i Alona, og en super thairestaurant i nærheten av Dumaluan. Men, å komme hit rett fra Thailand gjør overgangen stor, ettersom Thailand er et paradis for veganere. Om jeg går på en tilfeldig restaurant, vil jeg med stor sannsynlighet ende opp med en porsjon ris.

Alona

Alona er sentrum i Panglao, og det er her du finner mesteparten av turistene. Stranden kan ikke måle seg med Dumaluan, og er mer både mer skitten og steinete. Selgere vil pushe turer, taxi, perler eller massasje på deg hver tiende meter, og tempoet og lydnivået her er adskillig høyere. Allikevel vil jeg anbefale noen dager her. Alona er et supert utgangspunkt for dagsturer til lands eller til vanns. Når du er her, må du få med deg et besøk til «Chocolate Hills» og spise lunch på en av elvebåtene i Loboc- elva. Vi besøkte også Pangas Falls, et lite fossefall i nærheten av «sjokoladetoppene», fritt for turistbusser og hvor kun noen lokale barn lekte i vannet. – Et skikkelig paradis.

Sjekk ut hvordan vår «turist-dag» med alle de viktigste severdighetene var her:

 

Legg igjen en kommentar