2018/11/24

Et strandparadis rett utenfor Bangkok

Første gang jeg kom hit var en ren tilfeldighet. Jeg hadde dratt med meg mamma ut på eventyr for å oppleve Thailand sammen med meg. Det var da hennes første – og min åttende gang i smilets land.

Vi hadde startet i Sør, nærmere bestemt Koh Samui, en flott øy i for seg, men etter fire dager med regn hadde vi fått nok. Tilfeldigheter ville det sånn at vi endte opp i Pattaya på vei til øya Koh Chang, som vi hadde hørt skulle være nydelig. Det må nevnes i historien at Pattaya er det tristeste stedet jeg har vært i mitt liv. Da vi ikke kunne finne transport i tide, og desperasjonen etter å komme oss bort var stor, endte vi med å booke en tur til øya Koh Samet. Det var nært, men ulikhetene kunne ikke vært større.

 

Etter en kort taxitur, tok vi båt over fra Ban Phe. Skjebnen ville det sånn at den første stranden vi kom til var Vong Dauan, og ikke Sai Kaew som er selve sentrum.
Vi kunne ikke vært heldigere, og allerede da båten nærmet seg skjønte vi at dette kunne vi like – veldig godt!
Vong Dauan er en relativt liten strand, men sand som minner om potetmel – kritthvit og myk.
Små restauranter og barer ligger på rekke og rad, og ingenting skjer fort eller høylytt.

Yoga på stranden

Om du vil ha ro, lese bøker på stranden, bade og spise deilig mat, er dette stedet perfekt. En liten gåtur på fem minutter vil ta deg over til Ao Cho, som er en skjult liten perle, hvor jeg er overbevist om at tiden er ikke-eksisterende. Her holder også Amaro – min favoritt-yogalærer til.

Han er opprinnelig fra India, men bor deler av året på øya. Han har ikke noe studio men underviser deg ganske enkelt på en brygge. Noen ganger kommer andre – og noen ganger ender man med å være så heldig å få privatundervisning.

Sai Kaew er «sentrum» på øya, hvor du finner mer liv og røre. Jeg liker også denne delen godt og i løpet av de siste fem gangene jeg har vært her, har jeg gjerne bodd halve tiden på hvert sted.

Om du skulle befinne deg der er Aloha massasje et sted du definitivt vil få en hinsides bra massasje. Både Avatara restaurant og Duo Chef et sted du kan spise kveld etter kveld. De har noe for alle, og fikser veganske alternativer uten problemer.

Vi brukte Airbnb, og fant en utrolig bra leilighet som het Blue Moon. Vi har stort sett bare bodd i Airbnb-leiligheter de siste fire månedene, og kunne ikke vært mer fornøyd.
Om du er ny til Airbnb, kan du bruke denne invitasjonen og få 350 kr i rabatt på ditt første opphold hvor som helst i verden.

Kommer jeg til å komme tilbake hit? Oh yes! Uten tvil.

En reise, mat og livsstilsblogg

Ja, jeg vil motta reisetips, matoppskrifter og inspirasjon fra Digitalnomadedama

Leave a Reply