2019/01/07

Den colombianske byen alle fryktet

For 25 år siden var Medellin regnet som det farligste stedet på jord, noe som står i sterk kontrast til hva som skjedde i 2013. Da ble byen nemlig kåret til den mest innovative byen i verden av «Urban Land Institute».  

Så langt har mitt møte med Latin-Amerika vært utrolig spennende. Etter to uker i Santiago og tre dager i Lima, har vi nå kommet til Pablo Escobars hjemby, Medellin. Men de som har sett den kjente Netflix-serien Narcos, kjenner nok til kokainkongen som eide byen i et tiår.

På høyden av karrieren leverte kartellene hans leverte omtrent 80 % av all kokainen som ble smuglet til USA, og ga Escobar over 22 milliarder dollar i året i personlig inntekt. Han bestakk eller drepte alle som sa han imot, og det gikk så langt at han nesten ble president i Colombia. Heldigvis har Medellin kommet milelangt siden da.

Medellin har vist eksepsjonelt kreative ideer for byliv, som eco-arbol, en trelignende struktur som fungerer som en luftrenser, og den spektakulære Orquideorama for dyrking av orkideer. Du vil også finne en barfot-park hvor besøkende oppmuntres til å ta av seg skoene.

El Poblado – en urban jungel

Om du velger å besøke Medellin, er definitivt El Poblado stedet du bør se deg om etter hotell eller leilighet. Vi brukte som vanlig Airbnb og fikk en morsom hipsterinspirert leilighet, i nærheten av alt. Å gå gjennom gatene her, er en helt spesiell opplevelse. Latino-rytmer bølger gjennom luften fra alle de små cafeene, barene, butikkene og restaurantene. Grønne planter bygger en ramme rundt bebyggelsen og detaljene på hver enkel restaurant eller bar, viser at ingenting er overlatt til tilfeldigheten. Allerede første dagen sa jeg: Her kunne jeg bodd!

Restauranter du må besøke 

El Poblado er et paradis for veganere, og siden jeg er veganer kunne jeg ikke vært mer fornøyd. Du vil også lett finne restauranter som serverer alle typer mat, men enten du er veganer eller ei, bør du avlegge et besøk til disse stedene:

Lenteja Express – liten vegansk/vegetariansk liten restaurant med burritoer, burgere, lasagne, arepa, juice og lokal øl. Nydelig mat og god stemning. 

Marietta – ligger rett over gaten fra Lenteja Express og serverer dagens tre-retters veganske lunch med drikke til ca. 3 dollar. Lite sted men utrolig velsmakende og billig. De har også noen alla carte-retter, men vi gikk alltid for tre-retteren.

Junto – gourmet-opplevelsen blant disse. En helvegansk svær restaurant med fantastisk mat og vin, og et godt utvalg av retter. Vi bestilte fire retter som vi delte for å prøve litt forskjellig. Dette stedet er et absolutt «must». Du føler du sitter i regnskogen, med alle de grønne plantene som omkranser deg. De har også en liten butikk med varer du kan kjøpe med deg hjem.  

Det er så mye å fortelle om denne utrolig byen, og jeg vil snart poste enda en oppdatering herfra. Stay tuned!

En reise, mat og livsstilsblogg

Ja, jeg vil motta reisetips, matoppskrifter og inspirasjon fra Digitalnomadedama

Leave a Reply