2018/12/20

Etter nesten fem måneder på reisefot, var det deilig å komme «hjem» og roe helt ned. Siden mannen min er fra Chile, er jeg så heldig å ha verdens søteste svigerfamilie, som alltid tar vel imot oss. Anledningen for dette besøket var allikevel ikke bare avslapning og familietid, men også et storslått chilensk bryllup.

Den første uken var lite begivelsesrik, da tidsforskjellen fra Australia på 14 timer satte en stopper for det meste. Dagene gikk i å sove på merkelige tider, prate med familien, spise deilig mat og gå korte små turer i det tørre landskapet rundt Villa Lomas, som er området de bor i.

Chile er en av tryggeste landene i Latin-Amerika, og kriminaliteten er lavere enn i nabolandene. Det å gå rundt i Villa Lomas boligområde, samt turstiene rundt, er helt ok, men inne i Santiago må du være mer forsiktig, spesielt når det gjelder vesker og mobiltelefoner. Om du er uheldig, kan de få ben å løpe på.

Bryllupet

Bryllupsseremonien og festen var en vakker opplevelse. Med over 200 dansende gjester, åtte brudepiker, livlige latin-rytmer en tre-retters gourmetmiddag, ble det en helt spesiell opplevelse. Den største forskjellen fra norske bryllup var all dansingen. Hele bryllupet ble holdt utendørs i storstilte naturomgivelser.

Santiago by

Santiago er en spennende og fin by. Områder som Barrio Lastarria, Barrio Italia og Bellavista er et must. Alle disse er trygge områder å ferdes i, vær allikevel obs og ikke forvill deg inn i mørke bakgater (spesielt i Bellavista). Du vil finne god mat overalt og chilenske spesialiteter som cazuela, pastel de choclo og humitas, er verdt å prøve. Om du skulle få lyst på vietnamesisk mat er Vietnam Discovery en av mine favoritter.

Valparaíso

Om du besøker Santiago bør du sette av en dag til å besøke Valparaiso. Det er en by 11-12 mil utenfor byen. Samme dag kan du f.eks. også besøke et av de flotte vinhusene du finner på veien. Valparaiso har overlevd jordskjelv, stormer og pirater, og det er en opplevelse å gå gjennom de historiske små gatene. Finn en cafe med utsikt og nyt en Pisco Sour, mens du ser på solnedgangen.

Legg igjen en kommentar