2019/09/11

Har du vært i Thailand?

I skrivende stund sitter jeg ved en bassengkant i Phuket sør i Thailand. Jeg er en digital nomade på reise, og denne digitale nomaden elsker god mat. Jeg har så langt besøkt nesten 40 land og mange flere står for tur. Når det kommer til god mat er Thailand er av mine absolutte favoritter. Her er det smaker av velduftende sitrongress, syrlig lime, fersk korander, stekt hvitløk og kruttsterk chili som gjelder. Selvfølgelig kan alle retter gjøres mindre utfordrende for smaksløkene ved å begrense chilibruken litt. Å fjerne frøene kan også være lurt, da du beholder smaken uten at det blir for sterkt.

Bloggen kommer fremover til å holde mer fokus på veganske retter fra hele verden. Om du vil delta på ONLINE VEGANSK MATLAGINGSKURS hvor du mottar kursvideoer og e-bøker med eksotiske og lettlagde oppskrifter, kan du sette deg på venteliste, og få mer informasjon, her.

Stekte grønnsaker med ingefær og cashewnøtt

Steg 1 – Finn frem en wok-panne, slå på varmen på middels varme og tilsett 1 ss olje. La oljen varmes opp.

Steg 2:

Tilsett:

1 ss forhåndsstekt tofu
1 ss raspet gulrot
1 ss kuttet løk
1 ss tomat i biter
1 ts knust hvitløk
1 ts knust red og grønn chili

Wok til alt er mykt

Steg 3:

En håndfull grønnsaker etter ønske( minimais, aubergin, broccoli etc.)6 ss vann

La dette få steke under omrøring til grønnsakene er passe stekte.

Steg 4:

Tilsett:

½ ss soyasaus
½ ts sukker
1 ss sticky soya saus eller mushroom sauce( kan kjøpes i asiatiske butikker)

La dette steke 5 minutter mens du blander godt sammen

Steg 5:

Skru ned varmen og tilsett:

1 ss raspet ingefær
1 ss lett stekte cashew nøtter ( stek disse på forhånd i en tørr stekepanne)

Bland godt sammen noen minutter

Steg 6: Slå av varmen.

 

Serveres med kokt ris. Velbekomme! 

Om du vil lese mer om Thailand kan du klikke , HER!

Bli med på online kurs hvor du lærer å lage 6 typiske Thairetter. 

 

En reise, mat og livsstilsblogg

Ja, jeg vil motta reisetips, matoppskrifter og inspirasjon fra Digitalnomadedama

Leave a Reply