2019/03/20

De 3 beste byene i verden å være digital nomade

Drømmer du om den ultimate laptop-livstilen? Det å kunne pakke pc eller mac i sekken, hoppe på et fly hvor som helst, og fortsatt være sikker på at du har en inntekt mens du er borte? Som digital nomade er det realiteten. Noen velger å bo over tid på et valgt sted, mens andre farter rundt hele verden som det faller dem for godt.

Etter hvert som verden digitaliseres mer og mer, blir det også lettere å bygge vårt firma helt lokasjons-uavhengig. Etter å selv ha reist rundt som en digital nomade i åtte måneder, og jobbet fra utallige «kontorplasser» er jeg ikke i tvil om hva som er tre av mine favorittsteder å leve denne livsstilen.

I vurderingen har jeg lagt vekt på blant annet prisnivå, livskvalitet, og mat-tilbud (siden jeg er en ekte foodie)

Ubud

Ubud regnes som den kulturelle hovedstaden på Bali i Indonesia. Med første øyekast er Ubud et mekka for kunst, kultur, yoga, spiritualitet og gastronomiske matopplevelser. Det er et sted du virkelig kan absorbere den balinesiske kulturen, som er vidt forskjellig fra resten av Indonesia. Prisnivået er lavt, og livskvaliteten du får for pengene er høy.

Høy levestandard

Her kan du bo i en balinesisk villa for samme pris som du betaler for en blikkboks av en leilighet i Oslo. Maten er fargerik, sunn og utrolig god, og får deg til å føle deg på topp. Mange har oppdaget Ubud som en «hub» for digitale nomader, og flere kontorfellesskap har vokst opp. Her kan du betale dagspass, ukespass eller per måned og ha din egen kontorplass å komme til. Det er også et perfekt sted å møte andre likesinnede kreative reisende. Det er i skrivende stund sju ulike steder, hvor Hubud  og Outpost er to av de mest kjente. På Hubud kan du se aper hoppe fra tre til tre utenfor vinduene, og på Outpost kan du ta deg et dypp i svømmebassenget mellom arbeidsøktene.

Medellin

Hvem skulle tro at Medellin i Colombia skulle komme på toppen av denne listen? Mitt forhold til byen var kun gjennom serien Narcos, og jeg visste at det var narkobaronen Pablo Escobars fødeby. De som kjenner historien, vet at den er mørk og dyster. I virkeligheten har Medellin reist seg fra asken. Byen har vunnet priser for sin innovasjon og nytenkning, og har blitt en trendy og kul by. Spesielt falt jeg for den livlige bydelen El Poblado, hvor colombianske rytmer strømmer ut fra alle de hipster-aktige cafeene.

«Co-working spaces» verdt å sjekke ut er Siembra og  La casa redonda. I Medellin er prisnivået ekstremt lavt og du kan leie en leilighet for noen få hundre dollar. Maten er himmelsk og du kan få deg et tre-retters vegansk måltid med drikke for under 35 kroner.

Chiang Mai

Thailand er landet jeg alltid kommer tilbake til – et land så rikt på historie, vakre strender, frodig natur og usannsynlig god mat. Chiang Mai ligger en times flytur nord for Bangkok, og er en relativt stor by. Allikevel vil du ha muligheten for turer i fjell og jungel, når du ønsker det. Thailandsk mat er helt i toppsjiktet, og spesielt maten de serverer i nord.

Nyt fargerike smoothies, risretter med kokosmelk og grønnsaker og opplev krydder som gir en eksplosive smaksopplevelser. Også i Chaing Mai kan du leie en flott leilighet til en lav pris, og spise ute hver dag om du vil. Å spise ute i Thailand, er faktisk ofte billigere enn å lage mat hjemme. Om savnet etter strand blir for stort vil du finne rimelige flybilletter til en av de nydelige øyene. Kontorfellesskap (Co-working spaces) du kan sjekke ut er blant mange andre:  Punspace og Wolf.

Legg igjen en kommentar