2019/09/04

Ville vakre Thailand

Tuk-tuker i alle regnbuens farger, retter som får smaksløkene til å danse, lunch på Bangkoks høyeste hotell, massasje, lokal vin, kritthvite strender, kondomlamper og propellfly – Velkommen til Thailand – landet som aldri slutter å overraske.

Bangkoks hemmelige marked

Vår venn Panya møter oss ved hotellet, og tar oss med til en av Bangkoks skjulte skatter. Vi er her med Travel Beats, som skreddersyr utflukter og turer i sørøst-Asia. «Wan Lang Market» er godt kjent for de lokale, men få turister kommer hit. Vi krysser elven i en elvebåt og han forteller at dette er stedet hvor thailenderne handler ting de videreselger på turist-markedene. De små bodene bugner av alt et thailandsk marked skal inneholde. Mønstrete klær, sko i alle farger, små elektriske artikler, frukt, mat og drikke. Om det er billig? Oh yes.. Jeg kjøper «selvfølgelig» en elektrisk håndvifte med «hello kitty» logo og et par sokker for noen kroner. Vi får smakt på en vidunderlig liten «smaksløkstimulator» kalt «Miang kham». Dette grønne bladet inneholder en eksplosjon av Thailands smaker i perfekt harmoni, hvor lime, sjalottløk, og ingefær står for mye av opplevelsen.

Tempelgull

Wat pho er et kjent tempelområde i Bangkok og er absolutt verdt tiden din. De gullforgylte spirene strekker seg mot himmelen, buddhastatuene sitter i respektinngytende positur og den 46 meter lange sovende gullbuddhaen har en ro det er lett å bli misunnelig på. Vi får hver vår blomst, steaerinlys og tynne gullstrimler, og Panya viser oss hvordan vi kan vise vår respekt i et buddhistisk tempel. Siden jeg er født på en tirsdag, er visst den sovende buddhaen min buddhafigur. Det syns jeg passer bra! Jeg klistrer små gullbiter på min Buddha etter å ha sendt gode ønsker til alle jeg er glade i, og ber om gode ting for meg selv. Panya forteller hvordan det er viktig å fokusere på seg selv først, for så å kunne være sterk nok til å hjelpe andre. Jeg ender med gullstøv i hele ansiktet, men blir fortalt at det bringer lykke.

Velkommen til 81 etasje

Så her sitter vi, jeg med gullstøv i ansiktet, så høyt over Bangkok at ikke engang fuglene orker å fly helt opp hit. Det heter Baiyoke hotell og er det høyeste hotellet i byen. Her tilbyr de daglig lunch-buffet i høyden. FOR EN UTSIKT! Selv hotell er jeg tidligere trodde var høye, er nå bare små prikker det nede. De har mest kjøtt og sjømat-retter, men de lager de uten problemer en vegansk pad thai, vegansk sushi og mango sticky rice til oss. I tilegg har de en bugnende fruktbuffet. Etterpå går vi helt på toppen, som er 84 etasje. Her går vi i sirkel og får sett fullt panorama av Bangkok. På veggen i trappeoppgangen henger bilder av stolte smilende ansikter, og vi blir fort klar over at disse ansiktene tilhører de som har løpt raskest opp alle 84 etasjene. Kanskje neste år…?

Pattaya viser sin beste side

Etter en opplevelsesrik dag i Bangkok, setter vi kursen mot Pattaya. Jeg har vært her en gang før, og var ikke særlig imponert. Denne gang viser byen seg derimot i ny drakt. Da jeg tidligere bare besøkte den travle «walking street» hvor fulle europeere drar for å feste, får jeg nå sett noe helt nytt. Etter en og en halv time på motorveien fra Bangkok er vi fremme.

Tid for avslapping

Det første vi gjør er å sjekke inn på hotellet New Nordic Group Marcus, som ligger mellom Pattaya og Jomtien. Hotellet fremstår nytt, og rommet vårt er mer som en leilighet, med to store soverom, spisestue, kjøkken og bad. Det fins flere bassenger og restauranter, og stranden er kun et steinkast unna. Etter en dusj får vi hver vår massasje. Flavio velger thaimassasje og jeg fot-og nakke. Å si at det var bare godt, ville ikke vært sant, men det var fortsatt en av de beste massasjene jeg har fått. Her var det ikke noe pjusking, nei. Flere ganger tok jeg meg selv i å prøve å skjule når hun fant en forknytt muskel, men merket fort at det hjalp lite. Hun skjønte uansett at her måtte det knaes … Jeg gikk ut med skuldre omtrent 5 cm lavere enn da jeg kom inn.

Cabbage and Condoms

En kort spasertur fra hotellet ligger restauranten med det interessante navnet «Cabbage and Condoms» En sti omkranset av vakre trær, visdomsord, små broer og lykke-dammer, leder oss ned. Vi blir ønsket velkommen av smilende servitører, og vist til et bord med havutsikt. Som navnet reflekterer, er dette et sted hvor kondomer står i fokus. – Så med en kondomkledt utstillingsdukke-familie som tilskuere, dinglende kondomlamper over oss og en vidunderlig havutsikt nyter vi middag med Panya og Lyn, to av Travel Beats ansatte. Vi gjør det på thai-vis og deler en drøss med retter. Det er problemfritt å få vegansk, og det finnes ikke en smule igjen på tallerkene etter at vi er ferdige. Jeg har spist mye thai-mat, men dette var topp. Selv om navnet på restauranten virker noe spesielt, ikke la deg lure. Dette er en fin restaurant som retter søkelyset på noe viktig, på en morsom og gjennomført måte.

Vi besøker en vingård

Vi har sovet godt hos New Nordic Group. Etter en deilig frokost på hotellet, nytes kaffen på «Coffee Break Pattaya», en liten cafe med utsikt over byen og dens strandlinje. Nå er vi klare for besøket vi har gledet oss til; vi skal til den lokale vingården Silverlake. Det er litt tidlig på dagen, men hva gjør vel det når vi er på ferie? Vingården er nydelig og vi kunne gjerne ha vært her hele dagen. De grønne markene strekker seg mot horisonten og vindruene henger tungt. Vi blir fraktet rundt i et lite tog med flere stoppesteder i svært Instagram-vennlige omgivelser. Her er hoppende kaninfigurer og vindmøller som spinner i brisen. Til slutt får vi smake på vinen. Selv om en vin fra Thailand umulig kan sammenlignes med en god fransk en, er den absolutt verdt å drikke. – og dette stedet må sees!

Propellfly sørover

På tide å sette kursen sørover. Etter 50 minutters flytur er vi fremme, og kontrasten til storbyene er til å føle på. Naturen er mer uberørt og det finnes færre gatelykter.  Etter å ha sjekket inn på New Nordic hotellet i Chumphon, sitter vi på balkongen og bare lytter til naturens symfoni. Gresshoppene og froskene konkurrerer om å lede, og det surrer konstant fra palmeskogen. Også her er hotellrommet svært, med to soverom, to bad, stue og en romslig balkong. Det er rent og lekkert, og sengene er dekorerte med håndklær brettet som elefanter.

Et annerledes Thailand

Chumphon er byen å reise til om du vil oppleve Thailand som det var for mange år siden. Her er det få turister og generelt et lavt nivå engelsk-kunnskaper. Men vi lar oss ikke stoppe av det. Med google translate, store smil og latter finner vi ut av det meste. Den påfølgende dagen går til å nyte hotellets strand, som vi er så heldig å ha helt for oss selv. Etterpå låner vi sykler fra hotellet, og utforsker området fra veldig fine sykkelveier. Palmeskogene lukter fuktig og friskt samtidig, strendene er kritthvite og barn vinker fra husene når du kjører forbi. Selv om vi besøker i lav-sesongen, og denne tiden av året byr på daglig duskregn bestemmer oss for å bli noen ekstra dager å nyte denne deilige roen.

Denne todagers-turen er sponset av Travel beats. SElv om turen er sponset vil jeg alltid være 100 % ærlig i mine anmeldelser.

Vil du se reise-vlog fra turen? klikk HER

Les også: Hva er en digital nomade, og hvorfor vil jeg leve som en.

Legg igjen en kommentar